Het programma

Hier kunt u het programma vinden van het Gildenfestijn 2009. Zoals u kunt zien organiseren we activiteiten voor iedereen, van jong tot oud, en daarmee doen we ons thema Inspiratie voor elke generatie eer aan. Graag zien we u tijdens een of meerdere van de onderstaande activiteiten!


Donderdag 14 mei 2009:

Van 19.00 - 24.00 uur is het tijd voor de eerste avond van het Rabo Music Event. Op deze avond is het voor leden van de Rabobank mogelijk om te genieten van spetterende optredens! De invulling van het programma is te vinden via de volgende link.
Entree: Gratis voor leden van de Rabobank (opgave alleen mogelijk via Rabobank).

Omhoog


Vrijdag 15 mei 2009:

Van 13.00 - 16.00 uur zal er een gezellige actieve middag voor ouderen met volop zang en dans georganiseerd worden. We hebben een goed gevuld middagprogramma met medewerking van onder andere Volksdansgroep VIGRO en Frank Schrijen. Ook zullen er verschillende voordrachten zijn. Iedereen krijgt bovendien één gratis kop koffie met iets lekkers. Het is zelfs mogelijk om opgehaald en thuisgebracht te worden! Hier kunt u zich tot en met 9 mei voor opgeven bij Lucy Kusters (telefoon 0478-630369 / Maasstraat 15 Groeningen).
Entree: Gratis.

Van 19.00 - 24.00 uur staat de tweede avond van het Rabo Music Event op het programma. Ook op deze avond zullen er verschillende optredens van topartiesten te beleven zijn. De invulling van het programma is te vinden via de volgende link.
Entree: Gratis voor leden van de Rabobank (opgave alleen mogelijk via Rabobank).

Omhoog


Zaterdag 16 mei 2009:

Van 14.30 - 17.00 uur is er een show speciaal voor de kinderen. Niemand minder dan Jochem van Gelder zal naar de feesttent komen met zijn jeugdvoorstelling 'SOB' (de Show Op Bestelling). Bij deze leuke show kunnen de kinderen in de tent de inhoud van het programma zelf bepalen! Informatie over het bestellen van kaartjes is binnenkort te vinden op deze site. Naast de show zullen er op het terrein verschillende andere leuke activiteiten zijn, zoals een ballonnenclown, een draaimolen, een springkussen en nog veel meer!
Entree: € 5,00 (inclusief wat te drinken en wat lekkers).


Van 19.30 - 01.00 uur kan jong en oud genieten van Hollands Glorie in samenwerking met Harmonie de Herleving uit Vierlingsbeek. Speciaal voor het Gildenfestijn wordt dit jaarlijks terugkerende evenement voor één keer op grootse wijze in de feesttent in Groeningen gehouden. Zoals we gewend zijn staat het garant voor verrassende live optredens van lokale artiesten. Afgaande op successen van de afgelopen jaren belooft het weer een avond met topamusement te worden. Het is een genoegen om de muziek uit het heden en verleden vertolkt te zien worden door zowel jong als oud. Het geheel vindt plaats onder de sterke begeleiding van een liveband. Als thema van de avond zal het thema van ons Gildenfestijn centraal staan: Inspiratie voor elke generatie. De presentatie is in handen van Kevin en Bibi van Studio Hellenbrand. Kevin is voormalig Europees Kampioen Streetdance en maakt onderdeel uit van de bekende popgroep CH!PZ. Bibi is in 2007 door Sloggi uitgeroepen tot het meisje met de mooiste billen van Nederland en verder kennen we haar van verschillende tv programma's! De tent is open vanaf 19.30 uur en het muziekspektakel barst los om 20.30 uur. Vanaf 1 mei is het mogelijk om kaarten te verkrijgen op verkooppunten in de hele regio.
Entree: Voorverkoop: € 6,50 / Kassa: € 7,50.

Omhoog


Zondag 17 mei 2009:

Op deze dag zal de groots opgezette Kringgildedag plaatsvinden. Hieraan zullen onder andere alle gilden van de Kring van Schuttersgilden Land van Cuijk deelnemen. De hele dag door zijn er optredens en wedstrijden te zien. De Heilige Mis is georganiseerd in samenwerking met en is onder professionele muzikale begeleiding van de Gemengde Zangvereniging Groeningen, met dirigente Christel Gelderman en Frans Stegers als begeleider op de piano.Het totale programma ziet er deze dag als volgt uit:

08.30 uur
Ontvangst genodigden en gilden in de feesttent;
09.30 uur
Heilige Mis voorgegaan door gildepriester Linssen;
10.30 uur
Koffietafel voor genodigden met aansluitend aanbieden van de erewijn;
12.30 uur
Vertrek van de gilden voor de indrukwekkende optocht door Groeningen;
14.30 uur
Massale opmars, afleggen van eed van trouw, overvendelen, vendelgroet en slangendefilé;
15.30 uur
Aanvang wedstrijden trommen, vendelen, wipschieten, kruisboogschieten, bazuinblazen;
19.00 uur
Prijsuitreiking in de feesttent met aansluitend muziek.Gedurende de dag zullen er feestelijke optredens verzorgd worden door verschillende artiesten, waaronder Countryband Connected, Duo Ryder en Hofkapel Tumult uit Vortum Mullem.

Omhoog


Voorverkoop adressen:

Kaartjes voor de jeugdvoorstelling 'SOB' (de Show Op Bestelling) van Jochem van Gelder en voor Hollands Glorie zijn vanaf vrijdag 1 mei te verkrijgen op onderstaande adressen in de regio:

Beugen Baktaria De Aanloop Boxmeerseweg 60
Boxmeer Restaria de Flip Faunalaan 68
  Van Dinter Media Koorstraat 61
Groeningen Maike Ebben Groeningsestraat 44a
Holthees Cafézaal-Cafetaria Trefpunt Gildestraat 40
Maashees Café-Zaal Plein 27 Mgr. Geurtsstraat 27
Oeffelt Spar Boere Lietingsestraat 8b
Overloon IJssalon Clevers Venrayseweg 5
  PLUS Verbeeten Vierlingsbeekseweg 2a
Rijkevoort Spar Kuijpers Kapelstraat 11
Sambeek Cafetaria-Bistro Route 66 Grotestraat 77
Stevensbeek Café Parkzicht Stevensbeekseweg 14
Vierlingsbeek Drogisterij Creemers Spoorstraat 22
  PLUS Verbeeten Vrijthof 15
Vortum Mullem Pakhuus Peeters St. Cornelisstraat 7

Omhoog

Copyright © 2008 - St. Anthonius & St. Nicolaasgilde Groeningen